Снегот добредојден за земјоделците

Агрометеоролозите оценуваат дека снежните врнежи за земјоделските посеви ќе бидат поволни, бидејќи ќе обезбедат влага во површинскиот слој, која е неопходна за нормален развој на културите. Земјоделците од пелагониско, велат дека ваквите температури пристигнаа во прав момент и се потребни во овој период од годината. Марјан Николовски

⇐ DailyТВ Нова ⇒