Случај „Сопот“: Одбраната се надева дека СЈО ќе ги повлече обвиненијата

Жителите на село Сопот, обвинети дека во 2003 година подметнале мина, во чија експлозија загинаа двајца војници на НАТО, се надеваат дека Специјалното јавно обвинителство (СЈО), кое го презеде нивниот случај, ќе ги отфрли сите обвиненија, пишува „Балкан Инсајт“ Локацијата на која што во 2003 беше поставена мината во чија експлозија загинаа војниците на НАТО и македонскиот цивил. Архифска ...

⇐ DailyПозитив ⇒