Скопско Батинци во страв поради токсичен отпад

Околу дванаесет илјади жители на селото Батинци, со години живеат во страв од болести поради отпадот кој се истура во депонијата „Дрисла“, која се наоѓа во непосредна близина. Откако во јавноста се објави информацијата дека 13.000 контејнери отпад од Италија требало да биде складиран или уништен токму во оваа депонија, жителите на селото одлучија спасот да го побараат во медиумите. Велат, не ...

⇐ Daily24 Вести ⇒