Скопски пари за чистење мраз одат на две адреси во Шишево

Веќе 39 години работи во Комунална хигиена, наредната година Иљми Исмаил треба да замине во пензија. Неуморно со лопатата кршеше мраз на раскрсницата во центарот на Скопје. На минус 15 и по некоја солза во окото му капнуваше од студот. Но имаше премногу мраз, а граѓаните беа незадоволни. И кршачот на мраз ги оправдуваше. Но колку всушност се издвојуваат пари за чистење на снег. Сите општини ...

⇐ DailyТелма ⇒