СКОПЈЕ СЕ СМРЗНУВА: После полноќ температурата падна на минус 15 степени (ФОТО)

Престој надвор е речиси невозможен без дополнителна топла облека на себе, како и без соодветни зимски обувки. Студот продира во секој дел од телото кој е незаштитен, а врз лицето бргу се чувствува острото штипење од северниот ветер Во период од дваесетина минути температурата во главниот град после полноќ бргу се спушти на минус 15 степени Целзиусови. Улиците вечерва се празни, а на тротоарите ...

⇐ DailyТелеграф ⇒