Скопје добива нов забавен парк

Скопје добива нов модерен и забавен Луна парк. Етапно ќе се градат нова инфраструктура, придружни објекти и ќе бидат поставени нови забавни реквизити. Ќе чини 6,5 милиони евра. За неговата изградба нема да се зема од зеленилото во градскиот парк, уверува градоначалникот Коце Трајановски. Новиот забавен парк ќе се гради во неколку фази. Во првата фаза ќе се работи на инфраструктура - водоводна, ...

⇐ DailyМРТ ⇒