Скандал: Уставниот суд донесе времена мерка за барокните градби, па се попишмани

Уставниот суд воведе времена мерка за „барокните градби“, па од непознати причини се повлече и попишмани. Уставните судии пред повеќе од еден месец одлучија со надгласување да ги спасат од барок Градскиот трговски центар (ГТЦ), Македонската опера и балет (МОБ) и Националната универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ (НУБ). Владата лани во јули овие објекти ги прогласи за објекти од ...

⇐ DailyМакфакс ⇒