СЈО го обжали укинувањето на притворот на Кочан

СЈО поднесе жалба до Кривичен суд, откако беше одлучено да се укине одлуката за притвор на Сеад Кочан. Наместо притвор, на бизнисменот му е одземен пасошот и е прифатена гаранцијата од милион евра дека нема да ја напушти државата. Минатата седмица Врховен ја укина одлуката за притвор и постапката е вратена на повторно разгледување и одлучување.

⇐ DailyПозитив ⇒