СЈО: Не коментираме политички изјави и очекуваме продолжување на мандатот

Специјалното јавно обвинителство очекува новиот собраниски состав да ги прифати нивните барања за продолжување на мандатот за истраги и Законот за заштита nа сведоци. Од СЈО во изјава за Мета велат дека ова се нивни очекувања, без разлика на изјавата на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски кој уште еднаш порача дека партијата нема да ги прифати барањата на СЈО.„Повеќепати имаме истакнато дека ...

⇐ DailyМКД ⇒