Секој со свои очекувања околу разговорите за влада

Никој официјално не открива ни кога, ни во каков формат ќе почнат разговорите за формирање на новата влада. Очекувањата се дека за почеток на маса ќе седнат лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и на ДУИ. Груевски со најтесното раководство на седница на Извршниот комитет ги исцртува контурите за натамошното позиционирање. Помалите коалициски партнери на ВМРО-ДПМНЕ се изјаснија дека платформата на дел од ...

⇐ DailyМРТ ⇒