СДСМ: Талат Џафери избран за претседател на Собранието, се реализираше мнозинската волја на граѓаните

„Собранието на Република Македонија е одблокирано. Реализирана е мнозинската волја на граѓаните. Демократски формираното мнозинство во Парламентот го избра новиот претседател на Собранието. Демократските процеси продолжуваат и зад нив стојат најмалку 700.000 граѓани кои гласаа на кредибилните избори на 11 декември. Ова е голем ден за демократијата на Македонија и голем чекор за демократските ...

⇐ DailyВест ⇒