СДСМ: Државните институции треба да обезбедат мирен трансфер на власта

Парламентот и сите институции имаат обврска да го овозможат формирањето на Владата низ мирен трансфер на власта, порачаа од СДСМ. „Секоја институција и секој поединечно мора да биде свесен дека постапувањето спротивно на државните интереси е погазување на Уставот и правото и загрозување на стабилноста на Македонија и повлекуваат одговорност. Секое дело спротивно на државните интереси е ...

⇐ DailyАктуелно24 ⇒