Сценарија за крај на правната држава

Претседателот на државата Иванов повторно постапува спротивно од Уставот доделувајќи го мандатот за формирање влада на лидерот на партијата што освои најмногу пратеници, а не на партијата што има обезбедено парламентарно мнозинство, предупредуваат експертите по уставно право. За нив оваа одлука е преуранета и затоа што конституирањето на праламентот не е завршено. Истовремено, тврдењата дека ...

⇐ DailyТелма ⇒