Сами Укшини: ОБСЕ ни беше посредник за преговори со полицијата

Целта, зошто дошле во Македонија, рече била „да ги ослободат граѓаните и да го спроведат Рамковниот договор„. ОБСЕ посредувало меѓу терористите од Диво Насеље, и полицијата да се предадат и да престане пукањето, во Куманово на 9 и 10 мај пред две години. Ова денеска пред Судот го тврдеше Сами Укшини алијас командант Соколи, првообвинет за тероризам за ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒