Салији без коментар зошто не се споменати „Монструм“ и „Куманово“ во експозето

Министерот за правда, Билен Салији не објасни зошто во експозето за разрешување на јавниот обвинител Марко Зврлевски, меѓу забелешките на Владата кон главниот обвинител не беа вклучени и случаите „Монструм“, демонстрантите од Монструм и случајот „Куманово“. Министерот Салији тврди дека во констатацијата на Владата се наведува дека Зврлевски постапил непрофесионално. „Како работел обвинителот ...

⇐ DailyАлсат ⇒