Регулаторна донесе одлука: Поскапуваат бензините во Македонија

Со одлука на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ), од денес па во наредните две недели бензините ќе се продаваат по цена повисока цена за половина денар, а дизелот останува по стара цена. Согласно новата одлука на Регулаторната комисија за енергетика, новата малопродажна цена на Еуросупер БС-95 изнесува 67,0 денари за литар, а на Еуросупер БС-98 – 69,0 денари за литар. Цената на Еуродизел ...

⇐ DailyIndex24.mk ⇒