Ребаланс: Драстично кратење на кампањите, патувањата, рекламирањето

Комисијата за фнансирање и буџет ја започна расправата за ребаланс на Буџетот за 2017. Како што рече министерот за финансии Драган Тевдовски во образложението, основната идеја е да се намалат непродуктивните трошоци и реализација на проекциите на новата Влада. Првите кратење на ваквите трошоци според него ќе бидат во делот на трошоците за службени патувања и репрезентации. Во овој дел Тевдовски ...

⇐ DailyНова ТВ ⇒