Разрешениот судија Митриновски во понеделник пред Судскиот совет заради „повторување на постапката“

Две години по добиената пресуда од Стразбур, разрешениот апелационен судија и поранешен претседател на Апелациониот суд во Скопје, Јордан Митриновски, во понеделник треба да се појави пред Судскиот совет заради повторување на постапката за негово разрешување. Како што потврди за Макфакс претседателот на Сускиот совет, Зоран Караџовски, седницата на Комисијата е закажана за 10 часот, а по барање ...

⇐ DailyТочка ⇒