РАЗИГРАНО НА ПЛОШТАД: Матурантите танцуваа кадрил и салса во Скопје (ФОТО)

Матурантите танцуваа кадрил со сини, а матурантките со жолти маички на музиката од Штраусовата опера „Лилјакот“, на преземен сигнал од Радио Словенија со посредство на Македонското радио - Радио Скопје Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа кадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство. Матурантите танцуваа кадрил со ...

⇐ DailyТелеграф ⇒