Расте бројот на туристи во земјава- Скопје најпосетувано

Според последните податоци на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во октомври 2016 година изнесува 69 412. Бројот на туристите во октомври 2016 година, во однос на октомври 2015 година, е зголемен за 12.6%. Бројот на домашните туристи во октомври 2016 година, во однос на октомври 2015 година, е зголемен за 12.3%, а бројот на странските туристи е зголемен за 12.8%. Во периодот ...

⇐ DailyКурир ⇒