Распад

Тоа што нема вода за пиење во многу населби и зони, тоа што поштата не работи, а патиштата се непроодни на пет сантиметри снег, тоа што луѓе умираат кога не им е време, тоа што многу села со денови се отсечени без најосновни услови за живот, тоа што истите работи утре ќе се случат со градскиот превоз, со комуналната хигена, со болниците и клиниките во државна сопственост, со брзата помош, со ...

⇐ DailyЛибертас ⇒