Психичките болести - закана за модерниот човек

Невропсихијатар доктор Мицко Дудучки. Зголемен е бројот на пациенти со ментални растројства, велат лекарите. Светската здравствена организација предвидува дека депресијата ќе биде на второ место, по кардиоваскуларните, дури и пред малигните заболувања. Општествено-политичките (не)прилики, загадената животна околина и стресот како еден од главните фактори се причината за зголемување на бројот на ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒