Прво рочиште за убиството на малиот Алмир од Куманово

Со транспаренти „Кукавица“, „Ако Бобан е луд и ние ќе полудиме“ - група грѓани и роднини дојдоа пред Основниот суд Куманово на првото рочиште да побараат неселективна правда за случајот во кој трагично загимна 4 годишниот Алмир Алиу. Бараа судот да изрече доживотна казна на сторителот на ова дело за да не се повторуваат ваквите случаи. „Денеска се собравме тука, за да го поддржиме семејството ...

⇐ Daily24 Вести ⇒