Кој прв ќе игра танго со Груевски?

Мал маневарски простор му останува на мандатарот Никола Груевски за составување на нова влада. Единствените кои засега се изјаснија дека ќе влезат во комуникација со ВМРО-ДПМНЕ се ДУИ. Портпаролот на партијата Бујар Османи вели дека се уште не почнале преговори, а на прашањето дали ќе ја прифатат поканата, одговара кратко – ќе разговараме. Двете други страни, потписници на платформата, Алијансата ...

⇐ DailyТВ Орбис ⇒