Продолжувањето на мандатот на СЈО ќе ја пролонгира кризата во Македонија

СЈО не успеа да одговори на предизвикот и не треба да добие продолжување на мандатот, сметаат познавачите. Според нив целта на барањето за продолжување на мадатот е единствено за политички потреби на надворешни фактори. Велат обвинителството со месеци е неактивно, дека имало и повеќе од доволно време да истражува и да покрене обвиненија доколку имало основи за тоа, и дека нема никаква суштинаска ...

⇐ DailyНет Прес ⇒