Привршуваат преговорите за поделбата на управите

Партиите од владината коалиција се пред приближување на ставовите околу поделбата на управите и управните одбори во рамките на Владата и министерствата. Извори од работните групи на партиите во извршната власт за Алсат М велат дека во принцип партиите се договориле за бројот на управите, но не и за тоа која партија со која управа ќе раководи. Од речиси 500 функции за кои преговараат коалициските ...

⇐ DailyАлсат ⇒