Привремено сместување за бездомни лица во средношколските интернати во земјава

Најранливи на студот се бездомниците. Во соработка со Министерството за образование и наука, за привремено сместување на бездомни лица ќе бидат отворени и средношколските интернати во останатите градови во земјава. Засега за Југозападниот регион функционира прифатен центар во Кичево. И телефонскиот број 195 ќе биде во функција 24 часа, на кој ќе можат да побараат помош сите што се во социјален ...

⇐ DailyСпектра ⇒