Претседателот Иванов му го врачи мандатот за состав на Влада на Р.М. на Никола Груевски

До денес беше и рокот кога претседателот на државата треба да го довери мандатот за формирање нова влада на една политичка партија. Според Уставот мандатот го добива онаа политичка партија која освоила најмногу гласови на последните предвремени парл Претседателот Иванов му го врачи мандатот за состав на Влада на Р.М. на Никола Груевски. До денес беше и рокот кога претседателот на државата треба ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒