Позитивна серија на индексот МБИ10

Оптимизмот на Македонската берза од почетокот на трговската седмица, продолжи и натаму во тргувањето во средата. Во оптимистична атмосфера, индексот МБИ10 додаде 0,17 отсто, со што порасна трет трговски ден по ред и моментално изнесува 2.200,66 индексни поени. Исто така, и индесот на обврзниците ОМБ порасна за 0,09 проценти, со што достигна вредност од 127,95 индексни поени. Вкупниот промет ...

⇐ DailyТочка ⇒