Поранешен политички секретар во Британската амбасада во Скопје заговара формирање големи држави на Балканот на сметка на Македонија

 Како што објавува денешен Дневник, за Македонија Лес го препорачувал рецептот на федерализација со што албанското малцинство ќе станело независно а потоа припојување кон матичната држава Албанија. Она што го вознемири Балканот, пишува Дневник е што оваа анализа на Британскиот дипломат кој сега ја раководел агенцијата ,, Нова Европа,,  се смета за официјална Британска политика. Според него, а ...

⇐ DailyКанал 5 ⇒