Поради лошто време колони камиони на преминот Богородица

Од министерството за внатрешни работи информираат дека во меѓупросторот на граничните премини Богородица-Евзони, за влез во Република Грција со часови чекаат околу 70 товарни возила. Од остварените контакти со грчките колеги, било утврдено дека од 2 часот на тешките товарни возила не им се дозволува влез во Грција поради лошите временски услови и состојбата на патиштата.

⇐ DailyOhridNews ⇒