Попоски: Ние сме Македонци и ништо повеќе и ништо помалку

Ние сме Македонци и ништо повеќе ниту ништо помалку. Ниту еден демократ не би имал потреба групно или племенски да етикетира. Денес, во Европа е потребен речник и култура за 2017 година, а не за 1913 година, наведува министерот Попоски во реакцијата до неговиот албански колега Дитмир Бушати, кој коментирајќи ги внатрешните случувања во Македонија, Македонците ги именуваше како Славомакедонци. „Не ...

⇐ DailyMK News ⇒