Попоски: Непристојно e премиер или претседател на соседна земја да се меша во внатрешни работи

„Не е пристојно, ниту соодветно кога премиер или претседател од соседна земја, директно се меша во внатрешните работи. Особено не во период по демократски спроведени избори и пред формирање влада, бидејќи се испраќаат погрешни сигнали во регионот“, изјави министерот за надворешни работи Никола Попоски. „Секако дека е опасен овој пристап во место со мултикултурна традиција. Многу е далеку од ...

⇐ DailyМРТ ⇒