Попоски: Изјавата на Бушати за „славомакедонци“ е одраз на почит и на воспитување

Не е добро политичари од регионот да влечат чекори за потребите на претстојни избори, изјави министерот за надворешни работи Никола Попоски, по изјавата на неговиот албански колега Дитмир Бушати, кој во коментарите за случувањата во Македонија, ги нарече Македонците „славомакедонци“.„Целта е да создадат слика дека раководат со сите политички партии со етнички предзнак во регионот. Разбирливо е ...

⇐ DailyМКД ⇒