Попоски до Бушати, секој да си гледа во свој двор

„Ние сме Македонци и ништо повеќе ниту ништо помалку. Ниту еден демократ не би имал потреба групно или племенски да етикетира. Денес, во Европа е потребен речник и култура за 2017 година, а не за 1913 година“ – реагираше македонскиот шеф на дипломатијата Никола Поповски на изјавата на неговиот албански колега Дитмир Бушати кој во интервју за тиранската телевизија „Топ Ченел“ ги ослови мекедонците ...

⇐ Daily24 Вести ⇒