Попоски до Бушати: Секој да си гледа во сопствениот двор, потребна е реторика за 2017, а не за 1913 година

Шефот на македонската дипломатија Никола Попоски на својот албански колега Дитмир Бушати му порача дека „денес во Европа е потребен речник и култура за 2017-та година“и дека „ниту еден демократ не би имал потреба групно или племенски да етикетира“, како реакција на изјавата на албанскиот министер, кој Македонците ги нарече „Славомакедонци“. „Разбирливо е дека тоа се прави и за внатрешна употреба ...

⇐ DailyIndex24.mk ⇒