Поплавените од Илинден се борат со снегот

Половина година по летните поплави кои го зафатија Скопје, граѓаните кои настрадаа се уште не можат да го вратат својот живот во нормала. Водената стихија му го уништила домот на чичко Круме од Илинден и му ги нагризала темелите на куќата. За шетата која се проценува на 15.000 евра, државата му исплатила обештетување од само три илјади и петстотини евра. По водената катастрофа, сега граѓаните на ...

⇐ Daily24 Вести ⇒