Помош и за бездомните животни – граѓаните им градат куќички од картон- кафулињата ги прибираат на топло

Ниските температури не само што ги погодија бездомниците, тие негативно влијаат и врз бездомните животни. Изминативе неколку дена социјалните мрежи се преполни со фотографии од мачиња и кучиња како се борат за опстанок. Бонго е куче скитник кое имаше среќа бидејќи во овие екстремно студени денови беше вдомен од едно семејство. По иницијативата на граѓаните по социјалните мрежи, многу куќи, ...

⇐ DailyЛибертас ⇒