Полковник Љубенчо Петровски нов командант на КОД

Во касарната „Алексо Демниевски – Бауман“ во Велес, денеска се одржа пригодна воена свеченост по повод поставување на полковник Љубенчо Петровски на должност командант на Командата за обука и доктрини (КОД), соопшти АРМ. По предавање на военото знаме пред присутните се обратија началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски и ново поставениот командант на КОД. Генералот ...

⇐ DailyДенешен ⇒