Поларни температури во Македонија, Охрид со -17

Во Берово во шест часот утрово температурата се спуштила до рекордни минус 28 степени, во Крива Паланка -23, во Битола -24, во Тетово -22, Прилеп -21, во Штип -20, а Охрид -17. Излегувањето на отворено при вакви температури не е препорачливо. Неопходно е на себе да се има топла облека и соодветни обувки. Студеното време ќе продолжи и денеска, а се очекува највисоката температура во Охрид да биде ...

⇐ DailyТВМ ⇒