Поднесени 840 амандмани за расправата за ребалансот на буџетот

Дури 840 амандмани стигнале до собраниската Комисија за финансирање и буџет, во која денеска ќе почне расправата за ребалансот на буџетот. Најмногу амандмани, 706, поднела ВМРО-ДПМНЕ, а другите 134 амандмани се од партии од албанскиот политички блок. Поради ребалансот на буџетот, беше прекината шестата собраниска седница во моментот додека се расправаше за предлогот на Владата за разрешување на ...

⇐ DailyПозитив ⇒