Почнува собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на дневен ред на собраниската Комисија за финансирање и буџет. Со него се предвидува дефицитот да остане 2,9 отсто од БДП, а растот да изнесува 2,2 проценти наместо првично предвидените 3 отсто од претходната влада и проектираните 2,8 од Светска банка, односно 2,7 отсто од НБРМ. Скратени се сите непродуктивни трошења на Владата и на сите нејзини ...

⇐ DailyКанал 5 ⇒