Пешевски и Латас не одат во притвор, ама остануваат без пасошите

Вицепремиерот Владимир Пешевски, обвинет во случајот „Траекторија“ на Специјалното обвинителство, останува без пасош, одлучи тричлениот кривичен совет на Апелациониот суд Скопје. Жалбата му е одбиена, како што е одбиена и жалбата на СЈО во овој предмет, кое докрај остана на барањето Пешевски да добие мерка притвор, поради опасност од бекство, влијание врз сведоците и одлична имотна состојба на ...

⇐ DailyСакам да кажам ⇒