На пат кон Европа во екстремен студ и огромен снег – мигрантите не се откажуваат

Гевгелиските села Моин и Селемли биле местата од каде Авганистанците се обиделе да влезат во нашата земја, но биле вратени назад во Грција. Во делови од оваа земја, како и реонот околу Солун е прогласена вонредна состојба. Минусните температури и снегот не ги одвратија мигрантите од идејата за нелегално да ја поминат територијата на Македонија на пат кон западна Европа. Полицијата и армијата во ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒