Со парите на УСАИД се финансира и смената на неподобни новинари во „Макфакс“

Зад кадровските и други промени што последниве месеци се случуваат во новинската агенција „Макфакс“, а кои се прават со финансиска поддршка на американската организација УСАИД, позната и по заложбите за слободно и објективно новинарство, се наоѓа и отстранувањето од работа повеќемина новинари на чие залагање почиваше работењето на агенцијата во изминатите години, пишува Дневник. Процесот на ...

⇐ DailyВистина ⇒