Со парите на УСАИД се финансира и смената на неподобни новинари во „Макфакс“

Процесот на отстранувањето на новинарите се одвиваше преку формата спогодбено раскинување на работниот однос откако на новинарите претходно јасно им беше ставено до знаење дека се менува уредувачката политика, се прави нов концепт и дека раководството не е задоволно со нивниот ангажман и финансиските ефекти од работењето на агенцијата. Такво „спогодбено“ раскинување на работниот однос доживеаја ...

⇐ DailyКурир ⇒