Пацинети со скршеници и со настинки ги наполнија болниците

Болнички ходници преполни со пацинети кои завршиле со скршеници или други повреди заради студот и замрзнатите улици и тротоари. Само во Скопје безмалку 200 граѓани побарале лекарска помош.Најчести се оние со скршеници на рацете, а најбројни на Клиниката за хирушки болести „Св Наум Охридски“. „Изминатите 4 дена се јавиле 127 пациенти, 11 се хоспитализирани, повеќето се со скршеници на раце, има ...

⇐ DailyТелма ⇒