Отсечени села, неисчистени тротоари по градовите

Немаат лекови, не можат да одат на лекар, им снемува храна за добитокот. Жителите на гостиварското село Куново се веќе 5 дена одсечени. Од таму ни испратија фотографии на кои се гледа дека патот е непрооден. Кога се пожалиле во Центарот за управување со кризи, за одговор биле пренасочени кон Македонија пат и кон локалната самоуправа. Проблеми имаат и жителите во градовите. Се уште не се исчистени ...

⇐ DailyТелма ⇒