Отпечатена разгледница со народни носии на Македонците од Албанија

Излезе од печат разгледница со народни носии на етничките Македонци во Албанија. На разгледницата се поставени 10 фотографии со Македонци облечени во народни носии, шест од Голо Брдо, две од Гора, и по една од Врник и Преспа. – Светлото на денот разгледницата го виде благодарение на финансиската поддршка од Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) со седиште во Торонто, Канада. ...

⇐ DailyДенешен ⇒