Османи: Неопходен е македонско-албански дијалог за овие прашања

Многу прашања бараат и двотретинско мнозинство, што значи вклучување и на Македонците двете партии и на албанските две партии. Затоа јас реков дека неоппходен е македонско-албански дијалог по однос на овие прашања, изјави во „Аргументи“ со Љубиша Николовски Бујар Османи од ДУИ. Османи вели дека за овој дијалог е потребен внатреалбански консензус, се разбира и внатремакедонски консензус и дека ...

⇐ DailyТВ Нова ⇒